ЦСКА постигна лесна победа в гостуването на Етър с 3:1 в мач

...
ЦСКА постигна лесна победа в гостуването на Етър с 3:1 в мач
Коментари Харесай

Лесни три точки във Велико Търново доближиха ЦСКА до първото място

 ЦСКА ще съкратява дистанцията до върха против Етър
ЦСКА постигна лесна победа в гостуването на Етър с 3:1 в мач от 25 кръг на Първа лига, който се игра пред над 8000 фенове на стадион " Ивайло ". Жоржиньо откри резултата в 65-та минута, а четири по-късно Али Соу вкара втори гол за армейците. В 75-та минута домакините понижиха посредством Даниел Младенов в 75-та минута, само че в 81-та още веднъж Али Соу постави точка на разногласието с второто си попадение в мача. Футболистите на ЦСКА можеха да стигнат и до по-изразителна победа, само че Тиаго на два пъти бе спрян от гредите.

Наставникът на ЦСКА Любо Пенев изненадващо избра Валентин Антов за сътрудник на Бодуров в защита вместо Чорбаджийски, а Джеси остана на пейката за сметка на Жоржиньо.

В 3-ата минута почитателите на двата тима уважиха паметта на именития български бранител Трифон Иванов с мощни викания на неговото име.

Първото полувреме не съумя да предложи забавни обстановки като се изключи удар настрана от вратата на Черниаускас, насочен от левия защитник на " болярите " Крум Стоянов. В 37-та минута Сърмов насочи мощен изстрел към " алената " врата, само че стража на " армейците " внимаваше и мазета в корнер.

В началото на второто полувреме играчите на ЦСКА подвигнаха оборотите и бяха покрай разкриване на резултата още в 51-та минута. Тиаго стреля от фал, само че топката се спря в напречната греда и излезе в навън. Играчите на Етър започнаха да бъркат все по-често и ситуациите пред вратата им следваха едно след друго. В 63-та минута Кристиан Малинов изведе Соу, само че нападателят не уцели топката и тя стана лесна плячка за вратаря Иванов.

Две минути по-късно отбраната на домакините не съумя да се оправи с лесна топка и разреши на Соу да овладее топката в личното им наказателно поле. Той комбинира с непокрития Жоржиньо, който не сгреши очи в очи с Иванов - 1:0 за ЦСКА. Четири минути по-късно гостите ликуваха за повторно откакто Али Соу не остави шансове на Иванов с мощен удар под гредата.

Етър като по знамение не позволи трети гол преди в 75-та минута да успее да се върне в мача. Центриране отдясно стигна до Батрович, който с глава откри Даниел Младенов, а последния отблизо разстояние преодоля Черниаускас. Надеждите им за освен това обаче угаснаха още в 81-та минута. Бомбен удар на Тиаго още веднъж се отби от горната греда, само че при добавката Али Соу я прати в мрежата и подпечата трите точки за своя тим.

Победата за ЦСКА на този стадион е първа от 1991 година насам. С трите точки актива на " армейците " към този момент е 54, с две по-малко от водача Лудогорец и три повече от третия Левски, като на следващия ден Левски и Лудогорец имат директен сблъсък
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР